me n my luv

Daisypath Anniversary tickers

lovely fren

07 March 2016

Review Zootopia

Assalamualaikum...
Topik harini yang dikire santai mantai.. I do love this story sangat2. U know why? Its because the spirit that this little rabbit have. Ko bayangkan.. Dari starting mule cite ni start da begenang mata aku. Begenang sebab aku sendiri x pernah ade keberanian yang tersangat menakjubkan macam yang ade dekat si judy ni..  Mungkin jugak sebab hati aku masih bersikap rapuh dan tisu mcm dulu2.. Mungkinla..
First, time die kecik.. Die merupakan seorang yang sangat berazam tinggi. Bile die mnyuarakan hasrat die untuk menjadi seorang polis. Everyone around make fool of her.. laugh at her.. Giving a not good impression to her..but then she still fight for it.. Kalau aku.. Memang down habis da.. Fight alone is one of the toughest thing to be done weh.. Sungguh... Ambil contoh kehidupan seharian kite je la.. Bile mane ko memang tau ko betul.. Tp ko kekurangan info.. Kekurangan data nak support ko nye hujah.. Definetly u will lose. Eventhough ko tau ko berade di tempat yg betul.. And actually its related to our confident level as well. Bile confident level ko tinggi.. Speak confident.. Respond faster.. Think faster.. Semue orang akan respect..

Kecik2 cili api.. Walk with confident... Just ignore the negative aura from the surrounding.. Speak bravely.. Think outside the box.. Talk polite but strict.. And..there you are.. Reaching something that u might think it is imposible... Fuh2.. Kalau la diri sendiri boleh jadi mcm ni.. Alangkah bahagianye hidup.. Gembirenye hati.. Sukenye jiwe.. Huhuhu.... 

So moral of the story... Jangan pernah rasa diri sendiri seorang yang lemah x bermaya... Think like a hero.. Super duper hero.. Be like judy.. Full of confident yet brave to the maximum.. And humble as well is the key to be succes.. Jgn da confident.. Da berani.. Then.. Berlagak pulak.. Not good at all.. 😍😍

04 March 2016

Kad lutsinar pembentuk tudung

Assalamualaikum...
Selalu cerite berkisarkan kisah yang baru terjadi.. Jadi harini terdetik nak mencoret rasa.. Mngimbau kenangan. Yang pada suatu ketika dulu punya nilai yang sangat berharga demi memastikan tudung xterlentok manje ditiup angin.. Thanks to those yang menyingkap tirai kenangan yang xsangke masih segar di ingatan... Kalau time tu x de yang mngingat.. Mesti x tercoret dalam blog picisan yang hanya empunye blog ni sahaja yang membace.. Yela... Sapa la yang sudi menghadirkn diri dalam blog yang setaun jagung ni... Lain la kalau da macam yuyu or red mummy.. :) ok.. Melalut lagi.. Focus point!!!
Dulu zaman kekecik.. Time sekolah rendah.. Kad lutsinar ni memang sangat terkenal bagi seorang budak yang dinamakan perempuan... Selalu kat koperasi.. Die jual 1 a4 kad lutsinar tu.. Dalam rm0.50 jep... Boleh la dapat dalam 2 pelapik tudung.. Skill memotong pelapik tudung ni pon main peranan.. Yela.. Besar sangat x jadi.. Kecik sangat pon x boleh jugak... Xtau la zaman gen z sekarang ni masih lagi ade or x.. Tp kalau ade.. Kire okla.. Masih x lapuk ditelan zaman lg bende ni.. 😊..

Gambar dicuri amik dari post membe tempat keje.. Hehehe... Ni la name die kad lutsinar tu.. Sometime.. Zaman aku dulu.. Ade jugak yang gune kertas keras size a1 yang x silap aku rege die rm0.20.. Besar.. Cume kekurangan die.. Bila da tengah hari melampau.. Disaat peluh menduyun banyak sampai basah ketiak.. Sepantas kilat jugak la kertas keras tu menyerap segala saki baki peluh td.. Last2.. Lembik gitu aje.. Tp bukan la maksud lembik tu betul2 lembik.. Tp maksud die da xboleh pakai da. Kne buat baru.. Hat jenis yang mcm pakai buang tu.. Pakai sekali besok buat lagi..

Okla.. Berbalik hat yang lutsinar td tu.. Kalau aku dulu.. Bende tu boleh jadi flexible.. Mane kan tidak.. Kad tu boleh jadi pembaris weh.. Dan2 pulak memang pembaris hilang..tarik dari tudung.. Garis.. Pastu pakai balik.. Tu namenye terdesak... Lagi 1.. Zaman dulu2.. Power rangers tengah up.... Time2 ni la nak tunjuk kehebatan.. Tarik kad lutsinar kedepan mate.. Jadi mcm mata power rangers.. Then begaduh nak jadi pink la.. Kuning la.. Yang penting time tu memang rasa macam ade power.. Lagipon.. Imaginasi bebudak ni memang xleh lawan.. Hat time die duk silang tangan yang mcm atomen tu ke.. Dengan siap bunyi2 bagai tu.. Dekat mata die mmg mcm nmpk ade aura kat tangan.. Lagi syok bile membe pon duk melayan..

 Alahai zaman bebudak.. Hidup hanya untuk bermain n xperlu pikir banyak.. Bile penat tido... Kalau la boleh diputar masa..pasti zaman bebudak yang akan diminta.. Hidup tanpa ade rase serabut.. Tanpa ada rasa tertekan.. But yet.. Everything happen in our life is actually to make us become more mature and independent as well.. And better.. And better.. And alhamdulillah jugak.. Allah bagi kite peluang untuk membesar dan dewasa.. Dapat mencari duit dan boleh membalas jasa ibu n bapa yang x terhingga hendaknya.... Tanpa mereka siape la kite.. Susah payah mereka.. Demi membesarkan kite.. Jangan pernah kite lupekan sampai bile2.. Selagi mampu.. Buatlah mereke tersenyum dan ketawa riang.. Percayalah... Senyum mereka.. Ketawa mereka.. Mampu menghibur di kala duka.. Mampu menghilang segala derita... Ok.. X mampu tulis da.. Sayu jiwa.. Sendu dimata..Nak telipon my cinta hati dunia akhirat di kg.... Rindu mak n abah.. 😢😢 

Assalamualaikum...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...