me n my luv

Daisypath Anniversary tickers

lovely fren

14 October 2013

tanah punye cerita

assalamualaikum...

cerita untuk kali ni mengenai tanah.. korang tau x.. if kita ada tanah, kite akan ada geran.. n bila ada geran mestila sekali dengan plan batu tanda and tanda mana satu tanah kite... bende ni nampak remeh je tapi sebenarnya.. ni la yang paling penting..
batu tanda tu tersangat penting sebagai sempadan tanah kite supaya tak tercampur dengan tanah orang lain...
macam 1kes ni.. si polan nak bersihkan tanah tp tak ingat mana satu batu tanda die.. bile die suruh org bersihkan, pastu salah.. kan naye..
kos bersih tanah je da cecah rm6000.. klu tmasuk tanah org.. n org anggap sbagai menceroboh.. dah satu hal lagi. klu masuk kes polis lagi tmbah msalah..
sangat sensitif kalau melibatkan hak milik seseorg ni..
jadi.
moral of the story..berhati2 and tengok betul2 batu tanda... :)

7 comments:

mahmud thalut said... [Reply to comment]

Assalamualaikum. Salam singgah :)

Cerita-cerita berkenaan tanah ni, mengingatkan diri pulak - kembalinya kita ke situ juo

Okay. Itu jer :)

Crew Fathi said... [Reply to comment]

hehehe.. pasal tanah.. kadang2 serabut.. kan..

zuera said... [Reply to comment]

@mahmud thalut betul tu..

zuera said... [Reply to comment]

@mahmud thalut betul tu..

zuera said... [Reply to comment]

@Crew Fathi sangat serabut.. hahaha

zool said... [Reply to comment]

ni keje pejabat tanah ke ni? atau lawyer?

zuera said... [Reply to comment]

@zool
due-due salah... this happen to my father.. :) and dceritakan sebagai perigtan kepada yg lain..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...