me n my luv

Daisypath Anniversary tickers

lovely fren

16 September 2011

cinta jarak xberape nak dekat~~

aha..ok..kali ni..nak bukak cite sal cinta pulak....actually..aku nak menyuarakan pendapat...
kredit to blog mish musyuk...opsss.....
tipu la kate xkenal..xpe2....aku tunjuk..kompem korang kenal....



ok....ni la die...mcm yang mish cakap....sume zue sokong..bab tiap ape yg mish ckap 2 memang betul.... bile kite bercinta jarak jauh....kite kene byak sabar... kuatkan diri... zue sendiri pun kapel jarak jauh....banyak dugaan die..tambah2 lg kalau yg si pakwe ni jenis yang happening....yg suke menyakat orang.....bukan ape...orang2 mcm ni ramai org mudah mesra and time ni la ade kes 'terjatuh cinta'  ...'tersuke x sengaja'..... n macam2 lg...
time2 macam ni la yang sebenarnya akan uji kite...banyak mane kasih and sayang ny kite kat orang tu...aku sendiri pun xdpt menafikan diri aku bile aku sendiri xley kawal perasaan cemburu 2..
hahahha...
almaklum la..bile hati dah pade sidie seorang...jd cemburu nye makin menjadi2...
len la kalau yang jenis bercinta jauh..pasang separepart dekat2..bak kate mish musyuk kite 2......hehehe...


lagi satu..dah memang jadi kebiasaan sebab mereke yang bercinta jarak jauh ni.....opkos la xselalu ley jumpe...so the best solution ialah bergayut kat phone....


ni kire tips la ni...pade mereke2 yang bercinte jarak jauh..untuk mengurangkan pengunaan duit tuk topap bile nak gayut.....beli la no digi...tp khas tuk time bergayut je..bab digi yang percume calling org tersayang...pas2..bergayut la sampai lebam...
ok..thats all..

P/s : kredit lagi sekali tuk mish musyuk sebab time aku bace entry die 2..aku pun terseyum mcm orang gile da..
hape tak ny... bende 2 sume betul and setan 2 pun memang ler tersangat byak... yang duk menghasut2 bende bukan2....
ape2 pun setiap yang terjadi 2..merupekan dugaan yang perlu kita hadapi..and percayalah...setiap dugaan yang korang dah tempuhi 2 akan buat kan korang jadi mkin rapat and makin mendalam rase cinta+sayang and yang paling penting.....kenangan is always be memory...
ok bye...:)

17 comments:

John Terro said... [Reply to comment]

salam kenal yah :)
ane dari Indonesia

YOUsoF said... [Reply to comment]

Yup, jarak jauh tu menguatkan kepercayaan tapi perluakan pengorbanan..





*Ingatkan tak ada ruang komen, sekali warna font sama dengan baclground daa..

zuera said... [Reply to comment]

@YOUsoF hehe..ye ke..xpasan la plk.....

zuera said... [Reply to comment]

@John Terro salam pknln...

Si Nuansa Eyqin said... [Reply to comment]

cinta? pengorbanan lah. dekat rasa boring. maybe? jauh rasa rindu. ada kepercayaan. tidak khianati. :)

i am S!L4H.. said... [Reply to comment]

wahh begitu kah???

emm

zuera said... [Reply to comment]

@Si Nuansa Eyqin btul2..yang penting sekali benar ny..kepercayaan.....

zuera said... [Reply to comment]

@i am S!L4H.. ye la sayng...nape??x percaye???

i am S!L4H.. said... [Reply to comment]

hehe. ntah.

no komen*ceyyy

Izzaty Ishak said... [Reply to comment]

Oh macam tu eh? Banyak dugaan kan.

zuera said... [Reply to comment]

@Izzaty Ishak ye btul..byak dugaan.....depend pde org 2 je..sanggup or x sggup nak hadapi dugaan ....lau snggup..berkekaln la hubungn 2..insyaallh.....

ctk said... [Reply to comment]

ct pOn bercinta jarak jauh...pkwe plak jnis suka menyakat org...memang terasa agak jeles...ct arap ct dapat bertahan..huhu~

zuera said... [Reply to comment]

@ctk same la kite yang....zue pub pakwe jenis suke mnyakat org gak...tp alhamdulillah..da 5taun jgk la kami...kamu pun mesti boleh punye....

si kiut lavender said... [Reply to comment]

moga perhubungan zue dgn si dia berkekalan smpy nek pelamin ya..:)

zuera said... [Reply to comment]

@si kiut lavender xmau la sampai jinjang pelamin je..bia r sampai ke akhir hayat..hehhehe.. amin..

shazwanazizan / wanblur said... [Reply to comment]

kepercayaan dan ikhlas. penting

jauh itu rindu, dekat itu bosan. ehehe

zuera said... [Reply to comment]

@shazwanazizan / wanblur btul2..hehehhe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...