me n my luv

Daisypath Anniversary tickers

lovely fren

14 September 2013

Nidec Story mori time!!#1

Alhamdulillah... semalam cerita pasal buzday present and harini nak cerita pasal tempat LI pulak... tup tap.. tup tap... dah lepas dah dua bulan 2 minggu berlatihan Industri kat Nidec Precision... bermacam cerita sedih, pahit, payau, masin, kelat and sebagainya..
bermula dengan cerita before puasa.. time puasa.. dan jugak after raya.. :)
cerita time bulan puasa aku da post dulu lagi.. cume bercakap pasal tempat2 iftar yang best boleh korang semua pergi dekat area bangi.. :)
1) AYAM PENYET API BANGI
2) PERANTAU HILLS BANGI

ada banyak lagi tempat yang aku pergi dengan kawan2 selama kitorang intern kat Bangi ni.. cume ada setengah tak berapa sempat nak dikongsikan bersama..
berkenaan dengan Latihan industri kitorang... semua budak intern dengan Nidec ada 11 orang semuanya.. 4 pakistan, 3 cina and 4 melayu. ada 3 Universiti yang terbabit iaitu Nottingham, UPM dengan UKM. memang seronok sebab kitorang ramai and masing2 jenis yang happy go lucky ang gile2 jugak.. ok.. start dengan budak Pakistan dulu.

1) Pakistan Friend from Nottingham
antara kitorang semua.. group diorang ni yang habis intern dulu.. diorang habis 1ogos2013..

Usman, Ahsan, Yousaf and Abdullah
 ni time last day diorang before diorang flight balik ke tempat masing2.. yela.. cuti masih ada lagi kan.. mesti la masing2 nak balik ke kampung halaman. kitorang je yang habis intern.. minggu depan terus masuk kelas da.. bosan..  dapat tangkap beberapa gambar jep but every single moment together with them is the most meaningful and unforgettable. besoknya kitorang gigih pergi hantar yousaf ke airport tau . ..
habis je keje terus bergegas ke putrajaya naik ERL ke KLIA nak jumpa dengan yousaf.. sempat jugak la berbuka puasa bersama betul2 depan pintu gate pelepasan.. ape kitorang kesah time tu duk bersila lagi sambil makan KFC dengan rakusnya..
sedih sket r.. bab diorang ni memang terbaik..  bila rasa down.. nanti diorang macam bagi semangat and most of all the thing that they told us ... ada betulnya..
waiting for the present from them when they come back to malaysia.. hehhee.. :)
Next entry pasal Chinese Friend from UKM...
Assalam..

4 comments:

ama nina said... [Reply to comment]

Salam akk prktikal sana ke dlu...sya nk tya pngalamn prktikal sana...rply me plisss

ama nina said... [Reply to comment]

Salam akk...prktikal nidec precision ea dlu

ama nina said... [Reply to comment]

Hai akk..

zuera said... [Reply to comment]

@ama nina alahai dear.. sian awak... ok je mase praktikal kat cni... seronok.. and yang paling penting.. must love ur job not the company u work.. remember that always.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...